Sagoretreat i Valbo

 

Varmt välkommen på en heldags sagoretreat med sagoberätterskan Stina Gray!

En sagoretreat bjuder in till en djupdykning i sagornas och myternas rike. Här får du möjlighet att utforska ditt inre mytologiska landskap i en varm och trygg gemenskap där vi samtalar och speglar oss i varandra. Sagor kombineras med sång, samtal och övningar som vägleder dig i att hitta nycklarna, bestiga bergen och sprida dina vingar i ditt alldeles egna sagorike.

Sagoretreaten infaller på vårens och kärlekens högtid, Valborg som vi kallar det här i Norden, eller Beltaine som det kallas i de keltiska länderna. En av sagorna som vi kommer att få ta del är sagan om Sheronin, en kärlekssaga med rötter i Irland som utspelar sig vid Beltaine. Välkommen som du är eller tillsammans med din käraste för att inspireras av läkande sagor om kärleken och föreningen mellan det feminina/maskulina, ett tema som berör oss alla, oavsett om vi letar efter kärleken eller redan lever i ett kärleksförhållande.

Sagoretreaten äger rum lördag 1:a maj kl. 10 – 17 på en gård i Valbo där vi kommer att samlas ute runt en eld. 

Stina Gray är en sagoberätterska, etnolog och folklorist med rötter i Sverige, Nya Zeeland, Irland och Skottland. Hennes berättande tar inspiration främst från de platser, mytologiska landskap och folktraditioner där hon själv har sina rötter. Framförallt brinner hon för det muntliga berättandets läkande kraft samt för att ge röst åt bortglömda berättelser. Hon håller berättarföreställningar, workshops, kurser och forskar på egen hand om nordisk folkloristik och historia.

§

PLATS: Sagoretreaten äger rum på en gård i Valbo där vi kommer att samlas ute runt en eld. Adressen får du genom din intresseanmälan. Det finns möjlighet att åka med kollektivtrafik via buss från Gävle.

TID: 10:00 – 17:00 (Kom och landa först med en kopp te eller kaffe kl. 09.30 så att vi kan sätta igång kl. 10)

INVESTERING: 850 kr (250 kr av denna summa räknas som anmälningsavgift och är inte återbetalbar)

ANMÄLAN: Anmälan sker genom att skicka ett mejl till sagoheim@gmail.com 

TA MED: Egen matsäck till lunch (fika ingår), vattenflaska, anteckningsbok och penna.

Hjärtligt välkomna!

Stina Gray, Sagoheim

 

Sagoretreat i Valbo sommaren 2019

 


Comments

Popular posts