Vildkvinnans Väg - GotlandVildkvinnans Väg - helgkurs på Gotland 11-13 september 2020
En helg för kvinnor som vill återvända hem till sin autentiska vilda kvinna och utforska hennes inre själsrike.
I sensommarens stolta prakt möts vi på den heliga ön, Gotland. Symboliskt tar vi oss under helgen över och genom havet och kommer hem till oss själva. Vi samlas i kvinnocirkeln på den stillsamma gården Mölner för att lyssna till vår inre symbolvärld, vårt hjärtas röst och vår vilda själs längtan.
Temat för helgen är ”Att återvända hem” och vi kommer lyssna till vår vilda natur genom att umgås med hav och klippor och resa djupt in i den mytologiska inre skogen med hjälp av läkande sagor. Vi kommer att sjunga, trumma och dansa liv och kraft i vår kropp och vår natur samt göra kreativa övningar där hon får uttrycka sig. I samtalscirkel och ceremoni kommer vi att bekräfta varandra och knyta oss närmare vår vilda natur. 
En av våra mytologiska vägvisare på denna resa är den keltiska folksagan om Sälkvinnans förlorade sälhud, en saga om att återvända hem till vårt vilda ursprung. Sälkvinnans sälhud har också kallats för "själshud" - utan sin själshud torkar hon ut, håret faller av, huden spricker och livsgnistan slocknar. Vet du hur det känns att torka ut? Har du någon gång försökt att leva utan din själshud? Utan din vildkvinnosjäl?
Alldeles för länge har vi levt i en kultur som har utvisat kvinnors ursprungliga natur till vildmarken. Alldeles för många gånger har kvinnor förlorat delar av sig själva i relationer till män/barn/jobb/orimliga krav. Allt för ofta har kvinnor låtit sig/tvingats in i att ledas av och styras av annat än sin egen inre kompass. De som har gått mot strömmen har förlorat andra bitar - känslan av att höra till, att vara del av gemenskapen, att få vara sårbara t.ex. Det är dags nu att hämta hem de stora och små kraftbitar som just vi tappat längs vägen i våra liv och våra kvinnolinjer. Det är dags att återvända hem och Vildkvinnan - hon är kraften som bär oss!
Kom och stärk dig själv där just du är i den processen med denna djupa, mjuka och kraftfulla helg på Gotland.


KURSLEDARE
Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna kvinnocirklar kring årstiderna i naturen och fullmånen samt sharingcirklar för både män och kvinnor. Hon skriver även egen musik och målar. Camilla brinner för att stärka kvinnors/människors psykiska hälsa, för den läkande kraften i samtalscirklar, dans, ceremonier, kreativitet och naturkontakt.
Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes berättande tar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar och natur. Framförallt brinner hon för att levandegöra det mytologiska landskapet, ge röst åt bortglömda berättelser samt bygga broar mellan Trollskogen och Människobyn. Hon bor i Järna där hon bjuder in till föreställningar och sagovandringar.
Camilla och Stina reser land och rike runt med sina uppskattade ”Vildkvinnans Väg” workshops, kurser och kvinnocirklar. De har samverkat under flera års tid, även musikaliskt under artistnamnet Wild Moon Sisters

§

PLATS OCH TID
Sofia Bontorp välkomnar oss till sin gård Mölner i Fleringe socken som ligger på norra delen av Gotland. Gården har ett huvud hus och en lada med rum och sängplatser för ca 15 personer. Det är en fridfull och avskalad plats med rum dig att landa. Ett välkomnande kursrum och en lada att dansa loss i finns samt närheten till naturen runt knuten. 
Helgen inleds fredag kväll med middag klockan 18.00. Vi avslutar på söndag efter lunch för att vi skall kunna resa hem med färjan till fastlandet i rimlig tid. 
Till och från Gotland reser ni bäst med färja från Nynäshamn. Det tar 3,5 timmar. Septembers tidtabell ligger ej ute ännu så vi återkommer med detaljerna här. Ta hursomhelst förmiddagsbåten på fredag och anländ tidig eftermiddag till Visby. Därifrån finns buss från hamnen in till busstationen. Buss nr 20 mot Fårösund tar er sen norrut. Den går en gång i timmen. Ni stiger av på hållplats Rute och där hämtar Sofia upp med bil och kör till gården. 
Det går såklart bra att ta bilen på färjan men det kostar mera. (OBS! Vi kan behöva någon bil extra för vår tur till havet, så hör av dig till mig om du kan tänka dig att vara chafför så kanske vi kan betala för din extra bilkostnad)
Begagnade bilar går att hyra i hamnen för ca 300-400 kr dygnet, tex. hos ”Mickes bil”.
På söndag går bussen från Rute kyrka kring 14.00 till Visby där en annan buss möter upp och tar oss till Färjan som går kring 16.00. 

INVESTERING
I kurspriset ingår vegetarisk kost (frukost, lunch, middag och fika). Meddela oss om du har några allergier.
Kurspris: 2500 kr. Se betalningsinfo nedan.
Sofia bjuder in oss till gården för ett mycket förmånligt pris då hon vill att vi skall känna att det inte blir för dyrt med den extra kostnaden att åka färjan till ön. Boendet betalas direkt till henne via swish eller med kontanter när du kommer dit.
Boende i flerbäddsrum (2-3 sängar) eller tält: 300kr för helgen.
Boende i enkelrum: 400kr för helgen. (obs! endast ett par enkelrum).
Obs! Ta med egna lakan och handukar.
Vill du komma och landa med dig själv innan kursen så kan du göra det från torsdag eftermiddag/kväll. Betala då 300kr extra. Då får du förse dig själv med middag och frukost i ett enkelt pentry. OBS! Vi hämtar endast upp dig vid Rute hållplats på eftermiddag/tidig kväll. Inte mitt i natten om du nu skulle välja att åka kvällsfärjan.

ANMÄLAN
Anmälan sker genom att skicka ett mejl till colourfulcamilla@hotmail.com samt betala anmälningsavgiften på 500 kr. Resterande belopp betalas senast 30:e augusti. Mer info om betalning och bokningsregler får du genom din intresseanmälan. OBS! Begränsat antal platser, 15 st. Boka i god tid för att säkra din plats!

MEDTAG
Trumma eller skallra om du har. Bok och penna. Varma kläder så att du kan vara ute i alla väder samt något att sitta på vid havet och i gräset. Ta även med en symbol till altaret som står för din vilda själ just nu.

Hjärtligt Välkomna
önskar Camilla och Stina samt Sofia

Comments

Popular Posts