Vildkvinnans Väg - Månhydda i Skogstemplet
Vildkvinnans Väg – Månhydda i Skogstemplet
28:e september 2019, 10:00 – 18:00, Järna
På nymånen visar sig stigen som ska leda oss till tallberget, där skogstemplet står och väntar. Vi träder in i månhyddan tillsammans med intentionen att hedra vår kvinnliga, cykliska natur. Djupt i våra celler minns vi en tid då kvinnor samlades runt elden i cirklar och blödde tillsammans, delade insikter, processer och gav varandra stöd. Nu är vi tillbaka!
Månhyddan är ett tryggt och heligt rum för den kvinnliga kroppens berättelser och visdom. Under denna dag kommer vi att dela våra upplevelser, känslor och tankar kring hur det är och har varit att leva i vår menstruationscykel. Vi kommer att ge särskilt fokus till hur det var att få vår allra första mens. Få av oss har initierat in i våra vuxna kvinnliga kroppar på ett sunt sätt i den kultur vi vuxit upp i. Vi tillåts ofta inte att leva enligt våra cykler och lär oss sällan om menscykelns gåvor i olika faser. Ibland ses mensen till och med som något störande, fult och skamfullt.
Med hjälp av kraftfulla sagor, sånger, trummor och dans samt en vacker ceremoni kommer vi under denna dag att ge var och en av oss möjlighet att göra om initieringen kring den första mensen och kliva in i den kvinnliga kroppen med än mer glädje, vördnad och vild kraft! Vi påminns om gåvan i att leva med måncykeln - där vi ständigt är i förändring och i kontakt med kraften av liv och död, månad efter månad. Vi firar och njuter!
Välkomna kära kvinnor, precis som ni är, oavsett om ni blöder längre eller inte. Vi behöver varandra och allas berättelser för att bli hela i vår kvinnlighet.
Sagoberätterskan Stina Gray vägleder oss in i den mytologiska skogen där vi får följa med på en kvinnas initiationsresa på den röda mantelns stig. Prästinnan Camilla Måne tar oss in i det helande ceremonirummet och håller space för all vår kvinnokraft. Tillsammans skapar de ett tryggt rum där alla får plats att dela sin berättelse, där vi stöttar och speglar oss i varandra samt firar var och ens övergång!
Hjärtligt välkomna alla kvinnor!
 

Om oss ledare:
Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare och prästinna av kärlek och helig sexualitet utbildad i Glastonbury, England. Hon skapar ceremonier kring årstiderna i naturen och fullmånen samt skriver egen musik och målar. Hon brinner för samtalscirklar och kraften i gemenskap och är utbildad socionom.
Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes berättande tar inspiration från folksagor, mytologi, skog och arkiv, och hon skriver även egna sånger och sagor. Framförallt brinner hon för att levandegöra det mytologiska landskapet och ge röst åt bortglömda berättelser.
Camilla och Stina reser land och rike runt med sina uppskattade ”Vildkvinnans Väg” workshops, kurser och kvinnocirklar. De har samverkat under flera års tid, även musikaliskt under artistnamnet ”Wild Moon Sisters.” De planerar att släppa sin första skiva tillsammans under sommaren 2019.

Praktiskt:
Tid: Lördag den 28:e september 2019, 10:00 – 18:00 (kom och landa först med en kopp te eller kaffe kl. 09:30 så att vi kan sätta igång kl 10).
Plats: Skogstemplet, Charlottendals gård, strax utanför Järna (Skogstemplet är en mongolisk jurta, vackert belägen i en skogsglänta).
Investering: 850 kr (inklusive lunch och fika)
Anmälan: anmälan sker genom att skriva ett mejl till sagoheim@gmail.com (full betalning säkrar din plats - info om betalning får du genom din intresseanmälan). 
OBS! Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 26:e september.
Ta med: Vattenflaska. Egen matkåsa, sked och mugg. Något att sitta på i jurtan. Trumma eller skallra om du har. Anteckningsbok och penna. Kom gärna klädd i rött eller orange och ha gärna en vid lång kjol på dig.
Tveka inte att höra av dig om du har frågor!Comments

Popular posts