Vildkvinnans Väg - Månhydda
Varmt välkomna till en online månhydda lördag 27 juni ledd av prästinnan Camilla Måne, sagoberätterskan Stina Gray och terapeuten Pia Rubærno Fjelksted. 
Månhyddan är ett tryggt och heligt rum för den kvinnliga kroppens berättelser och visdom. Det är otroligt läkande och stärkande att ta del av varandras berättelser oavsett vad vi bär på för historia. Innerst inne minns vi en tid då kvinnor samlades runt elden i cirklar för att ge varandra stöd och dela insikter, kunskap, kraftsånger, kvinnosagor och initiationsriter. Nu är vi tillbaka!
I månhyddan lyssnar vi till var och en i cirkel. Vi utgår från kroppen ända nerifrån livmodern. Vilka berättelser vill din kvinnokropp dela? Vilka känslor bär hon i sina kvinnliga kroppsdelar. Hur är det att vara kvinna i just den livsfas du är i nu? Hur ter sig cyklerna och sexualiteten och hur ser din relation till kvinnokroppen ut? Vad längtar du efter? Att dela är ofta att hela. Det som lämnas i tystnad odlar ofta skam. Det är därför en enorm kraft i att låta orden flöda och komma ut. Det är dags att äga vår kropp med allt hon bär. Äga våra kvinnoliv och vårt kollektiva kvinnoliv. Så kom och dela och stärks i en trygg kvinnocirkel, i det röda rummet där vi hedrar kvinnokroppen i alla hennes former och uttryck!

Vi är tre kvinnor, i tre olika livsstadier, som håller i denna månhydda: 
Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna kvinnocirklar kring årstiderna i naturen och fullmånen samt sharingcirklar för både män och kvinnor. Hon skriver även egen musik och målar. Camilla brinner för att stärka kvinnors/människors psykiska hälsa, för den läkande kraften i samtalscirklar, dans, ceremonier, kreativitet och naturkontakt.
Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes berättande tar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar och natur. Framförallt brinner hon för att levandegöra det mytologiska landskapet, ge röst åt bortglömda berättelser samt bygga broar mellan Trollskogen och Människobyn.
Grandmother Pia Rubærno Fjelksted är en socialpedagog, psykoterapeut och traumaterapeut med rötter i Danmark. Hon har haft egen klinik från 1989 med terapi, handledning, undervisning, föreläsningar, projektarbete och kursaktiviteter i Danmark, Norge, Sverige, Sinai, Palestina, Israel, Sri Lanka och Österrike. Hon arbetade med traumahealing i Mellanösten under många år och på Sri Lanka efter tsunamin. Sedan 92 har hon arbetat med shamanism, tibetansk buddism och olika ursprungliga läkningsmetoder. 

§

Plats: Vi möts via zoom. Du får en zoom länk och mer instruktioner för dagen via mejl. För att kunna delta krävs, en dator, surfplatta eller telefon med kamera och högtalare så du kan se och höra oss och vi dig. Du behöver kunna ha lugn och ro omkring dig, inga människor i samma rum under workshopen. Du får gärna göra ett litet altare bredvid datorn utifrån temat för att ladda dig själv, rummet och workshopen med go stämning. 
Tid: Lördag 27:e juni, klockan 15:00 – 17:30
Anmälan: sker genom att skicka ett mejl till colourfulcamilla@hotmail.com samt betala workshopavgiften på 200 kr till bankgiron: 328-3561. OBS! Begränsat antal platser är 10 st. Boka i god tid för att säkra din plats!.


Comments

Popular posts