Vildkvinnans Väg - UmeåVildkvinnans Väg – heldagsworkshop i Umeå
Lördag 14 mars 2020, kl. 10 – 18, Norrmjöle bygdegård
Det är dags att omfamna den vilda kvinnan inom oss! Hon som lyssnar till själens ylande och låter hjärtat och instinkten leda henne framåt på livets stig.
Denna heldag är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel, vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna i din sanna natur. Vi gör en resa i den mytologiska inre världen och ut i den fysiska naturen för att närma oss Moder Jord, lyssna och väcka våra sinnen och kroppar till liv.
Med hjälp av sagor, kraftsånger, naturkontakt, kreativt skapande och dans tar vi oss närmare Vildkvinnan inom oss. En av våra mytologiska vägvisare på denna resa är Vargkvinnan. Har du hört henne yla från skogens djup? När hon har kommit på besök lämnar hon kvar en doft som inte går att få bort hur mycket man än försöker. Har du mött henne i dina drömmar och sett hennes leriga fotspår intill sängen på morgonen? Hon förföljer oss som mest när vi försöker anpassa oss till det som Människobyn förväntar sig av duktiga flickor. Är du trött på att vara duktig? Kom då! Nu lämnar vi byn och stiger över tröskeln in i Vargkvinnans Skog för att se vad hon har att visa oss i djupet av skogstjärnens spegel...
En annan vägvisare från sagornas rike som kommer att finnas med oss på denna resa är den gamla kloka Benkvinnan, hon som samlar och sjunger benen till liv, hon som bevarar det som är på väg att gå förlorat i världen. Med hjälp av henne kommer vi att väcka slumrande delar av vårt vilda ursprung till liv. Kanske finner vi ett kraftdjur som går vid vår sida? Kanske kommer ett vårskrik vibrerande ur djupet av vår själ? Kom och upptäck din Vildkvinnas längtan och behov med oss i en trygg kvinnogemenskap i vårens årstid!


Kursledare:
Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna cirklar kring årstiderna i naturen och fullmånen samt sharingcirklar för både män och kvinnor. Hon skriver även egen musik och målar. Camilla brinner för att stärka kvinnors/människors psykiska hälsa, för den läkande kraften i samtalscirklar, dans, ceremonier, kreativitet och naturkontakt.
Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes berättande tar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar och natur. Framförallt brinner hon för att levandegöra det mytologiska landskapet, ge röst åt bortglömda berättelser samt bygga broar mellan Trollskogen och Människobyn. Hon bor i Järna där hon bjuder in till föreställningar och sagovandringar. 
Camilla och Stina reser land och rike runt med sina uppskattade ”Vildkvinnans Väg” workshops, kurser och kvinnocirklar. De har samverkat under flera års tid, även musikaliskt under artistnamnet Wild Moon Sisters.

Praktisk info
Plats: Norrmjöle bygdegård, samåkning till och från centrala Umeå samordnas av Camilla för den som behöver. Det går att åka buss till centrala Umeå klockan 18.22, med Länstrafiken, efter dagens slut.
Tid: 10.00-18.00. Kom gärna lite innan och landa i lokalen. Te/kaffe finns från 9.30.
Pris: 750 kr inklusive sopplunch och eftermiddagsfika.
Anmälan: sker till Camilla via mail:colourfulcamilla@hotmail.com. Full betalning säkrar din plats, begränsat antal platser, max 20 personer. Betalning sker till Camillas bankgiro nummer 328-3561.
Ta med: En symbol för det vilda i dig att ha på altaret. Kläder för att kunna vara ute i skogen, något att sitta eller ligga på i mossan, anteckningsbok och penna. 
Hjärtligt välkomna kära kvinnor!Comments

Popular posts