Vildkvinnans Väg - Väck livslusten till livVildkvinnans Väg - Online workshop lördag 9 maj 2020
I grönskande maj, förvandlingens tid, när hela landskapet slår ut i blom, samlas vi, via våra skärmar, under sagans ekar för att blåsa liv i Vildkvinnans glädje och lust. Genom kvinnosagor, sånger, vägledd meditation, kreativa övningar samt en trygg kvinnocirkel att dela i tar vi oss närmare vår vilda kvinnas lustar, finner livmoderns urkraft och de nedre läpparnas längtan och röst!
Temat för denna halvdag är ”livslust, njutning och passion” och en av våra mytologiska vägvisare på denna resa är Baubo, gudinnan som lär oss om den helande kraften som finns i att skratta ända nerifrån magen mitt i det mörka och jobbiga. Baubo visar oss gåvan som finns i att bejaka urkvinnan inom oss genom att måna om hennes tempel, hennes kropps cykler och låta henne få lysa, ta plats, njuta och blomma ut som den unika blomman hon är.
Så kom kvinna! Låt oss utforska vår vildkvinnas lust och glädje tillsammans. Se vad hon verkligen älskar och vill ha mer av i livet! Vad är hennes längtan? Vad vill blomma ut hos henne? Låt oss upptäcka hur det känns att tala, skriva och måla direkt ur livmodern och yonin. Och låt oss inspireras av varandra, skratta och fira varandra och livet ihop en stund! Hålla det sårbara och kraftfullt vackra med att vara kvinna.
Varmt välkomna till en sinnlig, njutningsfull och påfyllande halvdag för kvinnor som vill utforska sin glädje och lust på vildkvinnans väg!


Kursledare:
Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna kvinnocirklar kring årstiderna i naturen och fullmånen samt sharingcirklar för både män och kvinnor. Hon skriver även egen musik och målar. Camilla brinner för att stärka kvinnors/människors psykiska hälsa, för den läkande kraften i samtalscirklar, dans, ceremonier, kreativitet och naturkontakt.
Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes berättande tar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar och natur. Framförallt brinner hon för att levandegöra det mytologiska landskapet, ge röst åt bortglömda berättelser samt bygga broar mellan Trollskogen och Människobyn. Hon bor i Järna där hon bjuder in till föreställningar och sagovandringar.
Camilla och Stina reser land och rike runt med sina uppskattade ”Vildkvinnans Väg” workshops, kurser och kvinnocirklar. De har samverkat under flera års tid, även musikaliskt under artistnamnet Wild Moon Sisters.
Omslagsbilden till eventet är målad av konstnären TeklaU. Mer om hennes konst, kortlekar och kurser hittar du på hennes hemsida

§


Praktisk info:
Anmälan: sker genom att skicka ett mejl till sagoheim@gmail.com samt betala workshopavgiften på 500 kr. Info om betalning och bokningsregler får du genom din intresseanmälan. OBS! Begränsat antal platser är 10st. Boka i god tid för att säkra din plats!
Plats: Vi möts på Zoom, du får en länk till vårt möte när du anmält dig och betalat in workshopavgiften.
Tid: Lördag den 9:e maj, klockan 10 - 15. Med lunchrast ca kl. 12
För att kunna delta krävs, en dator, surfplatta eller telefon med kamera och högtalare så du kan se och höra oss och vi dig. Du behöver kunna ha lugn och ro omkring dig, inga människor i samma rum under workshopen. Du behöver även ha tillgång till någon form av målarfärger, kritor eller färgpennor samt papper och en anteckningsbok. Du behöver ha möjlighet att röra dig lite till musik.
Innan vi börjar vill vi att du har valt ut en symbol för din livslust och passion som du kan visa och berätta om för oss andra. Du får gärna göra ett litet altare bredvid datorn utifrån temat för att ladda dig själv, rummet och workshopen med go stämning.

Comments

Popular posts